Hiilineutraali Uusimaa realistisesti

15.12.2020

Maakuntavaltuusto hyväksyi kokouksessaan tiekertan kohti hiilineutraalia Uuttamaata. Sain vietyä läpi asiakirjaan monia muutoksia, jotka huomioivat paremmin ihmisten arkea ja niitä teknologia mahdollisuuksia, joita meillä on.

Näen puurakentamisessa merkittäviä mahdollisuuksia niin uudis- kuin korjausrakentamisessa. Puu on kestävä tapa korvata betonia rakentamisessa. Keskusta ei saanut riittävästi tukea sille, että Uudellamaalla olisi kunnianhimoiset tavoitteet puurakentamisen osalta. Korjausrakentaminen saatiin mukaan tiekarttaan

Korona on osoittanut, että etätyön avulla voidaan merkittävästi vähentää henkilöautojen liikennesuoritetta. Hintaohjaus ei ole oikea tapa ohjata autoilun päästöjen vähentämistä, sillä monelle oma auto on välttämätön työn tai lasten harrastusten vuoksi, vaikka joukkoliikenteen taso on tällä seudulla maan paras. Sain tukea ajatukselleni, että etätyön edistämisen otetaan mukaan tiekarttaan. Samoin sain tukea liityntäpysäköinnin lisäämiselle. Se on usein pullonkaula, kun tullaan kauempaa töihin tai asioimaan. Työsuhdematkalipun veroetua on kehitetty aina Keskustan ollessa mukana maan hallituksessa. Se ei ole sattumaa. Esitin, että tiekarttaan otetaan mukaan työsuhdematkalippujen käytön edistäminen.

Uuden teknologian hyödyntäminen luo mahdollisuuksia vähentää lämmöntuotannon päästöjä. Voimme myös näin luoda Suomeen uutta osaamista ja työpaikkoja, kun otamme innovaativista tekniikkaa eturintamassa käyttöön. Geoterminen energia tarjoaa mahdollisuuksia erityisesti uusilla asuinaluilla. Sain tästä kirjauksen läpi myös tiekarttaan.

Metsien hiilinielujen lisääminen ei tarkoita sitä, että metsän annetaan olla käyttömättömänä eikä sitä hyödynnetä. Sain tiekarttaan mukaan kirjauksen siitä, että aktiivinen ja oikea-aikainen metsänhoito sekä metsien terveydestä ja kasvukyvystä huolehtiminen ylläpitävät ja vahvistavat hiilinieluja.
06.06.2021Hoitorobottimitoitus kotihoitoon Helsingissä?
29.05.2021Yksinyrittäjistä työnantajia Helsingissä työllistämissetelillä
26.05.2021Metropolihaaveet eivät ole vuosaarelaisten etu
18.05.2021Östersundomin rakentamisen lähtökohdaksi pientalot, puurakentaminen ja pikaraitiotie
17.05.2021Tarvitaanko uusi historiallinen kompromissi?
10.02.2021Matkailu loisi työtä Vuosaareen
15.12.2020Hiilineutraali Uusimaa realistisesti
04.04.2017Helsingissä epäonnistuttu pitkäaikaistyöttömyyden torjunnassa
31.03.2017Panostetaan perheiden palveluihin
20.03.2017Kuusi keinoa estää sisäilmaongelmien syntyä

Siirry arkistoon »